Žižkovské mezidvorky se sousedskou večeří

Sobota | 25.05.2024 | 13:00
Vstup zdarma

Již tradiční multižánrový sousedský festival Žižkovské mezidvorky otevírá dveře do zákoutí, kam by vás možná nenapadlo zavítat, i do míst veřejnosti běžně nepřístupných. Letos i ve spolupráci s Vozovnou, kde vás čeká komentovaná prohlídka výstavy, animační dílna s Aeroškolou, sousedská večeře a spousta dalšího programu po celé odpoledne i večer. 

→ vstup zdarma, na koncert vstup dobrovolný → ve spolupráci s Aeroškolou  

Program

13:00
otevření dvorku a zahájení akce

od 14:00 | prodejní štendr oblečení byMarkéta 
V průběhu programu bude své výrobky prodávat naše sousedka Markéta, která tvoří dětské oblečení pod značkou byMarkéta.  

 15:00 – 17:30 | animační dílna pro děti s Aeroškolou 

V animační dílničce od Aeroškoly oživíte žižkovské dvorky a panorama. Třeba proměníte Žižkovskou věž v raketu, necháte zamrkat Sauronovo oko na Olšanském Mordoru…nebo si jen vyzkoušíte, jak se oživuje a filmově kouzlí. 

17:00 – 20:00 | sousedská večeře na zadním dvorku 

Tentokrát spolu nebudeme snídat, ale večeřet! Uvaříme si společně večeři na našem zadním dvorku, který běžně není veřejnosti přístupný. Přidejte se k nám, k dispozici bude i náš tradiční sousedský stůl, na který můžete přinést své oblíbené dobroty, na sladko nebo na slano. 

18:00 – 19:00 | komentovaná prohlídka výstavy The Web In Which I Exist  
Výběr z nejnovější tvorby Martiny Staňkové bude u nás vystaven jenom do konce května – tohle je jedna z posledních příležitostí výstavu vidět. 

19:00 – 20:30 | koncert jazzového a world music tria Veřejně nepřístupná vodní plocha 

Vodní plocha přenáší přímočaré melodie a chytlavé rytmy v pojetí world music a jazzu. Inspiruje se v českém a moravském folkloru, nebo hudbě blízkého východu, která je zabalená v klasickém tvaru jazzového tria – kontrabas (David Liber), bicí (Matyáš Hokl), klavír (Michal Jun). Kapela se zúčastnila soutěže Jazz Fruit, která funguje pod hlavičkou Mladí ladí jazz. Český rozhlas Jazz napsal: „Jsme veřejně nepřístupní a hlavně ploší“, říká o sobě s mixem ironie a dadaistického humoru jazzové trio Veřejně nepřístupná vodní plocha. Jejich hudba je ukotvena v jazzu, ale zbytečné mantinely ani přehrady si rozhodně nenastavují a jejich cílem je co nejvěrněji interpretovat vlastní pocity, nálady a pnutí.