V další přednášce ze série Pomalu snadno a rychle v KC VOZOVNA probereme specifikace různých metod kompostování. Naše hlavní témata zahrnou vermikompostování a kompostování s pomocí fermentační nádoby BOKASHI, Culbuto, GreenGood atd. To vše je zaměřeno na to, jak transformovat odpad na cenné zdroje alias ,,černé zlato.” Získáte komplexní informace o jednotlivých variantách kompostování a pěstování ve městě.
Dáme vám jednoduché a praktické tipy, jak začít třídit bioodpad, osvojit si nové zvyky a vidět v ohryzku jablka cenný poklad. Podíváme se na semínko městského pěstování. Přineseme reálné příběhy ze života kompostování a pěstování v domácnostech. Zaměříme se i na nerozlučnou trojku pěstování – jídlo – kompostování, kterým se nejlépe daří, když se propojí do tzv. uzavřeného cyklu jídla (tzv. foodloop).
Přednášku pořádáme ve spolupráci s organizací Kokoza, která pomáhá lidem z města kompostovat a pěstovat. A nejen to. Šíří myšlenku uzavřené cyklu jídla mezi širokou i odbornou veřejností. Vytváří partnerství s veřejnou správnou, nebo firmami, kterým pomáhají s udržitelností, komunitními zahradami, nebo zpracováním bioodpadu.
→ 120 Kč → 90 min → pořádá KC Vozovna ve spolupráci s Kokoza