Koncert Miroslava Palečka Písně domova

Pátek | 24.09.2021 | 19:00

Poslechněte si v pátek 24. září od 19:00 zhudebněné básně Jaroslava Seiferta. Zahraje je kytarista Miroslav Paleček, který stejně jako jediný český nositel Nobelovy ceny za literaturu pochází ze Žižkova. Koncert je poctou velkému básníkovi ke 120. výročí jeho narození. Paleček je velkým obdivovatelem Seifertových veršů, které zhudebnil ve sbírkách Písně. Uslyšíte básně známé z čítanek i méně proslavené texty.

„Všechno začalo před pár lety básní Hora Říp, na kterou jsem náhodou narazil na internetu při hledání něčeho úplně jiného, a při vzpomínce na školní léta jsem si při pročítání básně z ničeho nic začal pobrukovat drobný hudební nápad, který jsem si naštěstí poznamenal. Po dokončení CD Ježkárny jsem byl delší dobu jakoby ve vzduchoprázdnu, někdo tomu říká tvůrčí dovolená, já tomu říkám nicnedělání, a nápady mě míjely velikým obloukem. Po čase mě při každodenním setkání s mojí nejmilejší – kytarou – zaujal sice jednoduchý, ale zato zajímavý kytarový doprovod, a tak jsem se troufale pustil do hledání slov a snažil se vytvořit něco jako vlastní text, ale nikam to nevedlo. A v tu chvíli jsem – nevím proč a nevím, kdo mé kroky vedl – zadal do vyhledávače heslo Jaroslav Seifert a mimo jiné na mě vykoukla i báseň Píseň o lásce, která okamžitě svými verši zapadla do nálady a tempa doprovodu, jako by tam patřila snad už odjakživa – a bylo hotovo,“ poodhaluje vznik alba Písně domova písničkář. Právě skladby z tohoto CD budou tvořit program koncertu ve Vozovně.

VSTUP 100 KČ / STUDENTI, SENIOŘI, ZTP A ZTP/P 80 KČ, 60 MINUT

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Na základě mimořádných opatření ze dne dne 31. července 2021 platí pro účast na našich akcích nové podmínky.

Při vstupu je nutné se prokázat:

  • negativním PCR testem, který je starý maximálně 7 dní od odběru
  • antigenním testem, který je starý maximálně 72 hodin od odběru
  • dokladem o nákaze v posledních 180 dnech
  • certifikátem o absolvování druhé dávky očkování, od které uplynulo nejméně 14 dní
  • certifikátem o absolvování jednodávkového očkování, od kterého uplynulo nejméně 14 dní

Pozor! U vstupu již není možné prokázat se čestným prohlášením!

Dále vás prosíme o dodržování 3R:

  • myjte si ruce
  • noste respirátory (i venku)
  • dodržujte rozestupy

Na děti do 6 let se tyto podmínky nevztahují. Mladší 18 let mohou mít potvrzení o bezinfekčnosti od své školy či od zákonného zástupce.

https://goout.net/cs/listky/miroslav-palecek/pcsj/

Vstupenky