Architektonická procházka Žižkovem

Sobota | 29.05.2021 | 15:00

Zajímavou architekturu nemusíte hledat jen v historickém centru. Okolí Vozovny je plné drobných architektonických skvostů, kolem kterých mnohdy projdeme, aniž bychom si jich všimli. Vydejte se proto na objevnou procházku Žižkovem s historičkou architektury Radomírou Sedlákovou, která dlouhá léta působila v Národní galerii a zaměřuje se na architekturu dvacátého století. Přijďte zjistit, co zajímavého architekti v okolí Ohrady, Pražačky a Krejcárku postavili.

Start je v sobotu 29. května 2021 v 15.00 před Kulturním centrem Vozovna, předpokládaná délka procházky je cca 4 km, asi 90 minut. Kvůli omezenému počtu účastníků je třeba registrační poplatek 50 Kč uhradit pouze v předprodeji, nikoli na místě.

Kdo je průvodcem?
Doc. Ing. arch. Radomíra Sedláková, CSc.v letech 1974–1984 pracovala ve Výzkumném ústavu výstavby a architektury, v Kabinetu teorie architektury. Věnovala se především kritice architektury, kterou prakticky provozovala v deníku Mladá fronta. V roce 1985 přešla do Národní galerie v Praze, v níž založila sbírku architektury, ve které pracovala do roku 2020. V letech 1987–1990 byla kurátorkou galerie Jaroslava Fragnera. V letech 1995–2003 přednášela dějiny architektury na fakultě architektury v Liberci, následně v Bratislavě a od roku 2005 na Stavební fakultě ČVUT. Věnuje se také popularizaci architektury, na toto téma vydala několik knih. Byla kurátorkou řady výstav nejen v NG v Praze.

Prosíme všechny, aby během procházky měli nasazené roušky, dodržovali doporučené rozestupy a další platná hygienická nařízení. Pro aktuality týkající se procházky a pokynů hygieny, prosím, sledujte událost na facebooku.

Vstupenky